Magas a túljelentkezés az idén a Roska Péter nevét viselő nyári tábor minden turnusára, de a szervezők mindenkinek biztosítanak részvételi lehetőséget – írja a város honlapja. Ezt úgy oldják meg, hogy minden már iskolás gyermek, aki több turnusra jelentkezett, legalább három hetet tölthet el a táborban.

Minden várakozást felülmúlt az idei nyári táborra jelentkező gyermekek száma – írja a DÓHSZK. Egyes turnusokban a befogadóképesség a dupláját is eléri. Idén a Roska Péter Dunakeszi Városi Nyári Táborban turnusonként 150-180 helyre az első három turnusban 300 fő feletti jelentkezést regisztráltak, míg a további négy hét alatt 240-nél is több gyermek táboroztatására érkezett igény.

A turnusok létszámát megemelték 20 fővel, így 180-200 gyermeket tudnak fogadni. Több jelentkező befogadására nincs lehetőség, sem a szervezők létszáma, sem a tábor területe nem alkalmas ilyen magas létszámú csoportok ellátására.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az a megoldás született, hogy minden már iskolás gyermeknek, aki több turnusra jelentkezett, legalább három hetet biztosítunk, hogy mindenki élhessen a szolgáltatás lehetőségével.

Előző cikkNégy súlyosabb baleset is volt Dunakeszin a napokban
Következő cikkBaleset miatt hatalmas a dugó az M0-on