Kifakadt Dunakeszi alpolgármestere az M2-es építőjére. Erdész Zoltán szerint a kivitelők és a megrendelők is átvérték a várost. Minden jel szerint az iskolakezdés napján nem lesz még egy sáv Budapest felé.

2018 őszére megépül az M2-es autóút felújított bal pályája – áll abban a feljegyzésben, amely még áprilisban a helyi védelmi bizottság ülésén készült. A jegyzőkönyvbe a Magyar Közút képviselőjére hivatkozva került be ez a mondat. Az ősz szót persze többféle módon lehet értelmezni. A Post megkérdezte Dunakeszi alpolgármesterét, hogy mi hangzott el pontosan azon a bizonyos megbeszélésen. Erdész Zoltán eleinte higgadtan idézte fel az 5 hónappal ezelőtt történeteket.

Összetört személygépkocsi az M2-es autóúton Dunakeszi közelében, miután kamionnal ütközött 2018. augusztus 21-én. A balesetben a személyautó vezetője meghalt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Amikor kiderült, hogy végre felújítják és kibővítik az M2-t, akkor a Strabag két és fél évig akarta volna korlátozni a forgalmat. A tiltakozásunkra ezt módosította egy évre – idézte fel a történteket az alpolgármester. A Helyi Védelmi Bizottság áprilisi ülésén megjelent a kivitelező és akkor megígérték, hogy a Fóti úti (Tesco) átjárótól szeptember 3-tól, praktikusan iskolakezdéstől, két sávon lehet majd Budapest felé közlekedni. Addigra ugyanis megépül a felújított bal pálya. Ez egyértelműen elhangzott, a jegyzőkönyv inkább emlékeztetőnek számít – állította határozottan a Postnak Erdész Zoltán.

Ez volt az a pont, amikor a politikus láthatóan kiakadt a Strabagra. Úgy fogalmazott: egészen egyszerűen nem tisztelik azokat az adófizetőket, akiknek a pénzéből építhetnek, dolgozhatnak Magyarországon.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Strabag ezt meg merte volna-e csinálni Ausztriában?

Ez egy európai uniós projekt, és mi európai uniós állampolgárok vagyunk.

Mint arról a Post már korábban beszámolt a polgármester, Dióssi Csaba levelet írt a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek. Választ csütörtökön délutánig nem kaptak. Az állami cég a Postnak péntekre ígért közleményt.

Az építkezés megkezdése óta egyébként több halálos baleset történt az M2-esen. A legutóbbiban, augusztus 21-én, egy nő vesztette életét, amikor kamionnal ütközött.

 

Előző cikkEllátogathat egy különleges Szuperfarmra!
Következő cikkMost bárki kiállíthat a Szépművészetiben!