A Gödi Rendőrőrs járőrei állampolgári bejelentés alapján mentek 2017.február 9-én az esti órákban a Dunakeszi, Fillér utcába, mivel ott egy férfi a földön feküdt, a fején pedig sérülés volt átható – írta a Post kérdésére egy korábbi esetre válaszolva a dunakeszi rendőrség. Két hete mások azt írták, hogy egy rendőrnek nem engedték kórházba vinni egy utcán megsérült férfit.

rendőrség

A magatehetetlen férfit – mivel a mentőszolgálat munkatársai csak később értek volna a helyszínre – szolgálatirányító parancsnokkal egyeztetve, szolgálati autóval vitték a Dunakeszi Orvosi Rendelőbe a járőrök, ahol a szükséges ellátást megkapta – ezt válaszolta a rendőrség szóvivője a Post kérdésére. Az ügy előzménye, hogy egy helyi lap szerint az elesett férfihez kiérkező rendőrnek nem engedélyezték volna, hogy kórházba vigye a sérültet, de ezt mégis megtette. Nos, mi rákérdeztünk az esetre a rendőröknél és a fenti választ kaptuk. Magyarán

a rendőr a szolgálati kocsijával, parancsnoki engedéllyel, a szakrendelőbe vitte a középkorú férfit.

A rendőri jegyzőkönyvek szerint a megsérült férfi “később elmondta, hogy elesett és így ütötte be a fejét. Bűncselekmény nem követtek el a sérelmére”.

Politika számítás

Az ügy politikai érdekessége, hogy ezek után Radnóti Henrik dk-s ellenzéki képviselő kérdéssel fordult az önkormányzathoz. Azt várja, hogy a polgármester indokolja meg, miért szüntették meg 2013-tól “a városban működő sürgősségi ügyeletet”. Arról a szolgáltatásról van szó, amely szabálytalanul működött és biztosítója ellen NAV-eljárás van. Jelenleg ugyanis 22 millió forinttal tartoznak a városnak.

A jobbikos szál

További politikai pikantériája az ügynek, hogy az ügyeletet három és fél éven át ellátó társaságnak dolgozott sofőrként az a Varga Zoltán Péter, aki, mint jobbikos képviselő, viharos körülmények között került be tavaly a képviselő-testületbe a lemondott Nyíri Márton helyett.