A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanulói szenzációs eredményt értek el a világ legnagyobb robotika versenyének hazai döntőjében. A FIRST Lego League Challenge korosztályában országos második helyezettként kvalifikációt nyertek az augusztusi brazil világkupára. Azonban az indulási költség tetemes, ehhez keresnek támogatókat.

Olyan budapesti gimnáziumok csapatait előzték meg, amelyek 6-8 éve versenyeznek, és készülnek fel erre a megmérettetésre. A 42 induló között a Radnóti csapata az idén először nevezett, és megnyerték a legjobb robotfutam, legjobb robotdizájn és két fordulóban a legjobb csapat különdíjakat is.

A győzelem mellett számos felkérést kaptak szereplésekre más gimnáziumoktól robotikai és technológiai kiállításokon. Hosszabb távú terveik közt szerepel, hogy tudásukat, tapasztalatukat továbbadják egyfajta mentori szerepben a dunakeszi fiataloknak szakkör vagy klubélet formájában.

A világversenyre való felkészülést nehezíti, hogy a hazai szervezők nem biztosítják az anyagi fedezetet a brazíliai úthoz, így a csapatnak a szponzorok felkutatására is időt kell fordítania. Arra kérnek mindenkit, hogy aki akár anyagilag, akár szponzori kapcsolattal tudná támogatni a csapatot, vegye fel a kapcsolatot Pataki Tamással. Nagyszerű lenne, ha ezek a fiúk külföldön is tovább öregbítenék a Radnóti hírnevét. Komoly szponzori ajánlatot raktak össze, cikkünk alján megtalálja.

Pataki Tamás elérhetősége: pataxhu@gmail.com és +36 20 978-4076

Úgy tudjuk, az önkormányzat is beszáll, és pályázni is segítenek nekik, de az összeg jelentős része még hiányzik!

Hajrá Radnóti!

Előző cikkSzombaton ne menjen a katonadombi játszótérre
Következő cikkVárhatóan csütörtökig tart a hőségriadó