Frakknak hívják a péntek reggel átadott új kutyafuttatót Dunakeszin. Mivel kettő van a lakótelepnél, ezért mindegyik nevet is kapott.

A Poston kerestünk nevet a Barátság úti lakótelep új kutyafuttatójának. 9 nevet ajánlottunk és Mancs és Frakk lettek a győztesek. A Frakkra nevezett helyet adták át. Látszólag már korábban elkészült a kutyajátszótér, de a kutyások kérésére egy speciális, zsilipszerű kaput is felszereltek. Erről korábban beszámoltunk.

Dióssi Csaba polgármester a megnyitón arról beszélt, hogy Dunakeszin nagyon komoly kutyás társadalom van: “a kertvárosi részen a kutyások sokkal jobb helyzetben vannak, de itt a lakótelepen azt gondoljuk, hogy egy ilyen kutyafuttató nagyon jól fogja őket szolgálni”.

  

Seltenreich József, a körzet képviselője tapasztalata szerint az ebekkel kapcsolatos megkeresések fele a kutyások, másik fele a kutyákat nem szeretők részéről jön, “ezért is nagyon örül, hogy létrejött a kutyafuttató”. Azt szeretnénk ezzel elérni, hogy akik eddig azokra a részekre jártak a kutyákkal, amit igazából nem szabadna erre használni, most ide tudnak jönni egy kulturált, kifejezetten kutyabarát helyre.

Nyíri Márton alpolgármester pedig azt emelte ki, hogy a kutyások kérésének megfelelően alakították ki a játékokat, kutyamászókákat a futtatón belül.

Előző cikkHelyettesítés egy fontos gyermekorvosi körzetben
Következő cikkFélreértheti a nőket – Novemberi programok a VOKE-ban