Dunakeszin az országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulójáról.

2010 óta június negyedike a nemzeti összetartozás napja. A Himnuszt a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttese közreműködésével közösen énekelték el a megemlékezésen résztvevők, majd László Andrea – aki a program során többször szerepelt – énekelt egy szép népdalt.

A beszédek sorát Dr. Molnár Ilona, volt országos tisztifőorvos kezdte, aki a többi között kiemelte, hogy a gyász mellett öröm, hogy a nagy veszteség ellenére országunk 100 év után is megmaradt. Guttmann Vilmos Marton Pál Égi ítélőszék című versét szavalta el, majd a város díszpolgára dr. Szentléleki Károly főorvos tartott beszédet a Dunakeszi Civilek Baráti Köre nevében. Mint mondta, “csak az államnak van határa, nemzetnek nincsen”.

A megemlékezés során Arany Éva és Balogh Regina énekeltek, majd Kovács Ilona, az esemény egyik szervezője a program végén bejelentette, hogy a COVID-árvák megsegítésére július 2-án jótékonysági hangversenyt rendeznek a Szent Imre-templomban, amin részt vesz Balczó András és felesége, Császár Mónika is. Nekik 12 gyermekük van.

Előző cikkÁtadták az EuroVelo 6 újabb öt kilométeres szakaszát Dunakeszin
Következő cikkDunakeszi ügyfelekre is veszélyesek az adatlopók