A hagyományos pártok mellett a Momentum méretteti meg magát Dunakeszin, ami az egyéni jelölteket illeti. Az LMP és az Együtt visszalépett. A tényleges politikai tevékenységet nem, vagy alig folytató pártokból is maradt még a szavazólapon. Szombaton 11-kor lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.

Kohut Ákos érkezik

Nyolc egyéni jelöltre lehet majd szavazni vasárnap reggel 6 órától az országgyűlési választásokon Dunakeszin. Az utóbbi napokban ketten is visszaléptek, így nem lehet voksolni az LMP-re és az Együttre. A szavazólapon megtalálható lesz 3, tényleges politikai tevékenységet nem, vagy csak jelképesen folytató törpepárt is. Az Iránytű Párt, a Haza Pártja és SEM képviselőjének a neve mellé is ikszelhet az, aki valamiért őket tartja szimpatikusnak vagy, ha egyszerűen protest szavazatot akar leadni.

Ha valaki ennél komolyabban veszi április 8-át és nem szeretne se a mostani kormánypártok politikusára, se a parlamentben már régóta bent ülő valamelyik párt képviselőjére voksolni, akkor annak csak

a Momentum jelöltje, Kohut Ákos marad.

A párt, másokkal ellentétben nem adta fel egyéniben a Pest megyei 5. körzetet, sőt a héten még akciózott is. Ennek ugyan 350 ezer forintos büntetés lett a vége, de mutattak valamit magukból, amikor a veresegyházi Misszió egészségügyi központtal kapcsolatban nyílt leveleket ragasztgattak a dunakeszi városháza falára.

Mindenesetre senki sem lepődjön meg, ha áthúzott nevet talál majd az egyéni szavazólapon. A választási iroda tájékoztatása szerint a lemondott jelölt nevét “lehúzzák” a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.