A balatonakarattyai városi üdülőben készülnek a Dunakeszi Kiscicák az ősszel kezdődő szezonra. A tinédzserkorú kosárlabdázók örök ifjú edzője, Ibrányi Márta küldött a Postnak beszámolót.

A serdülő- és a kadetcsapatnak, a gyerekcsapatnak és a kengurusok egy részének szerveztük meg ezt a sporttábort – írta a Postnak Ibrányi Márta. A 2003 és 2010 között születettekről van szó. Hétfőtől péntek délutánig sportolnak, játszanak, fürdenek a kosárlabdás lányok. Edzőjük kemény sportprogramot írt nekik elő.

Reggeli futással kezdünk, délelőtt másfél órás edzés. Homokban futás, szökdelő és egyéb erősítő jellegű feladatok, a vízben deszkázás úszások, futások, ugrások – sorolja a még olvasni is sok gyakorlatot az edzőnő. De ez csak a délelőtt. Délután jön a szárazföldi erősítő edzés és úszás különböző nehezítő feladatokkal. Két csoportban dolgoznak a fiatal sportolók, 45 percenként cserélve egymást.

Bár a Balaton és az üdülő szép, a kosárlabdázók a felkészülés ezen szakaszában keveset találkoznak a  labdával, az állóképesség-fejlesztésen van a hangsúly. Az üdülőben azért van egy palánk, akinek van még ereje, arra tud dobálni.

A tábor bekerülési költsége 25000 forint, amit a szülők fizettek. Ez tartalmazza a kedvezményes szállásköltséget, a négyszeri tápláló étkezést, az útiköltséget és a három edző szerény tiszteletdíjat, akik egyben felügyelik is a fiatalokat. Az edzéseken meghirdetett versenyek jutalmazását, a napi ásványvíz ellátást, gyümölcs- és müzliszeleteket a 2. számú DSE támogatja.

Nagyon jól érezzük magunkat, az üdülő nagyon szép, minden igényt kielégít. Köszönjük a lehetőséget az önkormányzatnak, a támogatott szállás és buszköltséget egyaránt – zárta sorait Ibrányi Márta a Balaton partjáról.

Előző cikkLezárások augusztus 20-án! A pontos időpont és az utcák!
Következő cikkBombacsapatok lépnek pályára Dunakeszin