Ezúttal ifjabb Johann Strauss keringői csendültek fel a Köröndi esték mostani koncertjén, hagyományosan a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. A koncertsorozatról Csoma Atillát, a VOKE József Attila Művelődési Központ igazgatóját kérdeztük.

A kihelyezett székek és a gyep is megtelt, sokan voltak kíváncsiak a “keringőkirály” muzsikáira.

Kérdésünkre Csoma Attila, a VOKE igazgatója mesélt a koncertsorozatról: “Sokadik alkalommal vagyunk már itt a téren. Amikor az egész műhelytelep alakult, a 20-as, 30-as években a Köröndöt egy közösségi térként használták. Nyári színházi előadásokat tartottak itt. Könnyedebb, sokszor zenés darabokat játszottak, aztán ez a kezdeményezés elhalt. Az elmúlt 7-8 évben felvettük ezt a fonalat, és nyaranta a Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral együtt a művelődési központ egy programsorozatot hívott életre, ezt hívjuk Köröndi estéknek.

Igyekszünk mindenféle zenés műfajt bemutatni, a június 28-i este a “keringőkirálynak”, ifjabb Johann Strauss-nak van dedikálva, a harmadik estén, két hét múlva operett- és operadarabokból játszanak részleteket.

Idén három előadásból áll a Köröndi esték sorozat.

A nagy meleg ellenére sokan voltak a koncerten

Azt is megtudtuk, hogy a művelődési központban jelenleg a nyári táborok zajlanak. “Múlt héten volt egy tánctáborunk és egy színjátszó táborunk. Nekik szintén volt egy bemutatójuk, Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című meséjét adták elő a gyerekek. Ez minden évben egy nagyon érdekes tábor. Hétfőn elkezdik egy szövegkönyv-összeolvasással, és egy hét alatt elsajátítják ezt a körülbelül 40 perces kis darabot, majd bemutatják a szüleiknek, barátaiknak, rokonaiknak. A jövő héten angol táborunk lesz. Elsősorban táborokkal telik a nyár, illetve ilyenkor lehet elvégezni a generáljavításokat, főleg júliusban. Mi július végén állunk le három hétre, és augusztus 19-én, hagyományosan a nyári tárlattal kezdünk, ez lesz a 98. évad, amit elkezdünk” – tudtuk meg Csoma Attilától.

Előző cikkMenő állások Dunakeszin
Következő cikkEgy hónapon belül indul a Balaton-átúszás