November 11-13. között a VSD felnőtt korfballcsapatai ismét részt vesznek Hollandiában az International Korfball Tournament Stadskanaal’74 eseményen, amely a világ legegzotikusabb nemzetközi korfballtornája. A hírt Nagy Bandor szakosztályvezető tette közzé.

Jobbra Nagy Bandor

Bandor így nyilatkozik a versenyről: A szervezők célja, hogy a tornára minden évben összegyűjtsenek 12 korfballcsapatot a világ minden szegletéből, ezért a mezőny itt sokszor színesebb, mint egy világbajnokságon. Éppen ezért a tornára hatalmas a várólista, bekerülni óriási presztízs, részt venni pedig mindig hatalmas buli. Az idei tornán lesznek résztvevők (nemzeti válogatottak és klubcsapatok) Marokkóból, Svédországból, Katalóniából, Indiából, Zimbabwéből, Malajziából, Lengyelországból, Örményországból, Hollandiából, Németországból – és a VSD Dunakesziről.

A VSD 2018 óta rendszeres résztvevője a tornának, és idén először 2 csapatot is indíthatunk egy sajnálatos, vízumproblémák miatti utolsó pillanatos visszamondás miatt. Ilyen módon a VSD vibe csapata mellett a fiatal játékosokkal felálló VSD jam is utazik, hogy fejest ugorjon a nemzetközi korfballba. Külön öröm, hogy a tornán csatlakoznak hozzánk holland barátaink és edzőink (Harmen, Martijn, Esmay, Bjorn), valamint azon VSD-s játékosok (Dorka, Vikii, Zsófi). Ők jelen pillanatban épp Hollandiában tanulnak, és ilyen módon a hazai bajnokságban nem tudnak velünk játszani. Kíváncsiak vagyunk, mit tanultak Hollandiában, hiszen természetesen ők kint is szorgalmasan (és eredményesen) korfballoznak, helyi csapatok színeiben.

Milyenek az esélyek?

Erről így nyilatkozott: Ja, és hogy miért juthatnánk ki (elméletben) a világbajnokságra? Azért, mert a csoportmeccseken a VSD vibe egyik ellenfele Marokkó nemzeti válogatottja lesz, amely egy hónapja megnyerte az afrikai VB-selejtező tornát, és ilyen módon kvalifikálta magát a 2023-as tajvani világbajnokságra. Ha tehát sikerülne megvernünk őket (mint 2019-ben egy góllal), akkor elmondhatnánk, hogy elméletben, játéktudásunk alapján ott lenne a helyünk a VB-n.

Előző cikkÖtszörös körözött bűnözőt fogtak el – VIDEÓ
Következő cikkGyereknap a művelődési házban