Bicskával kényszerített aprópénze átadására egy horgászt a gyanú szerint az a 34 éves, lakcím nélküli férfi, akit alig 53 óra alatt elfogtak a dunakeszi rendőrök. Az eset a gödi Feneketlen-tónál történt.

Rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd elfogyott a pénze ezért bicskával akart kirabolni egy horgászt egy 34 éves férfi. Késével hadonászva követelt pénzt és értékeket.

A horgász pénzérméket nyomott a kezébe, támadója pedig búcsúzóul tudtára adta, ha megfordul, elvágja a torkát, majd elmenekült a helyszínről. Elrejtette dzsekijét nehogy később felismerjék, majd egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol a rabolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett. A szabad ég alatt töltött éjszaka után átöltözött, az elkövetéskor használt ruháját és a bicskát a Dunába dobta.

A dunakeszi rendőrök egy kocsmában kaptak hasznos információt a férfiról. Ezek után kapták el, aki a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá.

Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.