Beszerezték a fertőtlenítő szereket, kinyomtatták az irányítótáblákat, mindent előkészítettek a VSD korfballosai annak érdekében, hogy május 11-vel elkezdhessék a közös edzéseket. Eleinte még így is szabadtéren gyakorolnak majd.

Hivatalosan 79 tagja van a korfballszakosztálynak, 55-en már visszaírtak, hogy a tűkön ülnek – mondta a Post érdeklődésére Nagy Bandor. A VSD szakosztályvezetője úgy látja a heti 3 élő és 3 “konzerv” edzésük jó volt, de azért nem az igazi csupán otthon sportolni. Mindössze ketten tartanak csak a járványról, ők egyelőre nem várhatók a közös munka során, remélik később ők is csatlakoznak majd.

Jobbra Nagy Bandor

A dunakesziek a holland modellt követik ami a járványügyi szabályok betartását illeti. Ezek közül csak néhány:

  • 1,5 méteres távolságtartás (játékosok egymástól, edzők a játékosoktól, edzők egymástól).
  • Szülők nem jöhetnek be az edzésre.
  • Gyerekek max. 10 perccel az edzés előtt léphetnek be a sporttelep területére, nincs öltözőhasználat, wc-re is csak nagyon indokolt esetben lehet menni.
  • Időben elkülönített korcsoportok.
  • Adott minimális méretű pályán (44×24 m) limitált létszám, 12 év alatt 20 fő, 18 év alatt 16 fő edzhet egyszerre.

Ezeken kívül Hollandiában minden edzésen van egy “korona koordinátor”, aki a szabályok betartásáért felel, és ha kell, akár félbe is szakíthatja az edzést. Ilyen korona koordinátorokkal is beszélgettek, tőlük is kaptak útmutatókat, szabályokat, tanácsokat.

Ez alapján a szakosztályi szülők közül toborzunk mi is saját korona koordinátorokat, hogy legyen egy külső szem, aki figyeli az edzéseket.

Mivel ez egy új helyzet nekünk, edzőknek is, fontosnak tartjuk, hogy minket is figyeljen, segítsen valaki, nehogy butaságot csináljunk, áthágjuk a szabályokat – fogalmazott Nagy Bandor egyértelműsítve, hogy Dunakeszin is a játékosok egészsége a legfontosabb az újrainduló sportélet során.

Előző cikkTrélerrel lopták el az autót Dunakesziről
Következő cikkA részben újrainduló szakorvosi rendelő fontos telefonszámai