Megjelent a Kós Károly sétány autóútból valódi sétánnyá alakításának tervezésére szóló tender – írja a közösségi médiában Vitézy Dávid. Megvalósulása esetén nem lehetne áthajtani a Városligeten.

A mai napon a Városliget Zrt. kiírta a tendert a Kós Károly sétány átépítésének terveire, melyek a mai aszfaltozott autóút helyett valódi parki sétánnyá alakítják vissza a Városligetet kettévágó főtengelyt – írja Vitézy Dávid a Facebookon.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója arról is ír, hogy ennek keretei közt a BFK megrendelésére készülnek a Szegedi út vonalában a Rákosrendező fölött átívelő új közúti, villamos, gyalogos és kerékpáros kapcsolatokat biztosító új híd tervezése, 1500 férőhely új P+R tervezése a Mexikói útnál és sok kisebb Városliget környéki forgalomtechnikai beavatkozás terveinek az elkészítése.

Az M3-as autópálya felől érkező autóforgalom számára összesen 1500 férőhelyes új P+R-parkoló (részben a Kisföldalatti végállomásánál, részben a közúti csomópontban, annak átépítésével) épülhet az M3 autópálya-bevezető – Hungária gyűrű – Mexikói út csomópontjában, a Mexikói úti Kisföldalatti-végállomásnál.

Vitézy Dávid emlékeztetett arra, hogy új közúti és villamosfelüljáró tervezését kezdte meg 2021-ben a BFK a Nagy Lajos király útja és Szegedi út vonalában, így a váci vasútvonal és Rákosrendező fölött átívelő felüljárón a Béke térig.

Címlapfotó: Vitézy Dávid közösségi oldala.

Előző cikkA hétvége megint más lesz a vonatokon
Következő cikkBár egy nap késéssel, de megjött az idei hó Dunakeszire is