Szeptember 1-jétől ingyenes gyermekétkeztetésre jogosultak a három vagy több gyermekes családok, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek és testvéreik, valamint azok a családok, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát (jelenleg 89 408 forintot). Ennek köszönhetően szeptembertől az óvodások, bölcsődések közel 90 százaléka étkezhet ingyen.

 

food-and-grocery1

Ahhoz, hogy gyermekük ingyenesen étkezzen abban a nevelési-oktatási intézményben, ahova jár, a szülőknek ki kell tölteni a cikk végén letölthető Nyomtatványt, és el kell juttatniuk az intézmény vezetőjéhez. Fontos információ, hogy a kedvezmény az intézményvezető részére történő bejelentést, illetve igazolást követő naptól jár a gyermek számára. Ez alól kivétel a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak köre. Ahhoz, hogy a kedvezményeket érvényesíteni lehessen 2015. szeptember 1-jétől, a Nyilatkozatok leadására – a nyári zárvatartás időtartamán kívül –  folyamatosan van lehetőség a gyermek ellátását biztosító intézményben.

A Nyilatkozathoz mellékelni kell az alábbi csatolmányokat:

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek esetén mellékelni szükséges a a rendszeres gyermekvédelemi kedvezmény megállapításáról szóló önkormányzati határozat másolatát.

Tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, vagy egészséges gyermek esetében, ha olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek mellékelni szükséges a magasabb összegű családi pótlékról szóló határozatot. Ennek hiányában a tartós betegséget igazoló szakorvosi igazolást, fogyatékosság esetén pedig a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményét.

Három vagy több gyermeket nevelők esetében mellékelni szükséges a magasabb összegű családi pótlékról szóló határozatot.

A hivatalos TÁJÉKOZTATÓ: Étkeztetés_hivatalos_tájékoztató

Kitöltendő NYILATKOZAT: Étkeztetéshez_6._számú_nyilatkozat

Kép forrása: dreamatico.com

 

Előző cikkLótartók, figyelem!
Következő cikkÁtláthatóbbá válik az étkezési nyilvántartó rendszer