Ahogy azt mi is beharangoztuk, a Városi Sportegyesület Dunakeszi szervezésében egy elképesztő jótékonysági összefogásra készült az egész város szombaton a Magyarság Sportcsarnokban. Az eseményre mi is kilátogattunk, hogy megnézzük, mennyi plüss gyűlik össze a rászoruló gyerekeknek.

Az eseményen Barát Hella, az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom alapítója mesélt nekünk arról, hova kerülnek ezek az adományok. “Nagyon nagy lendülettel érkezett ez a rendezvény a mozgalmunk életébe.

Amivel itt, Dunakeszin találkozunk, az varázslatos. Az országos mozgalmunk 1000 intézményen keresztül 47 000 hátrányos helyzetű gyereket segít az országban, de még minket is meglepett az az elszántság és segíteni akarás, ami Dunakeszin várt minket”

– mondta Barát Hella.

Barát Hella az Örökbe fogadok egy Ovit Mozgalom alapítója

“A mozgalom úgy működik, hogy támogatókat kötnek össze egy-egy intézménnyel. Több mint 1000 tonna adományt juttattak már el nagyjából 8000 adományozótól, de ami ennél is meglepőbb, hogy csak Dunakeszin már több mint 100 magánszemély jelentkezett adományozónak, ettől a rendezvénytől függetlenül is, ami rendkívüli. Nagyon jó itt lenni, nagyon jó ezt látni. A fővárosból azt látjuk, hogy Dunakeszin jól élnek az emberek, jó körülmények, infrastruktúra és életszínvonal adott a számukra, de ezzel együtt nagyon segítőkészek és jó szívvel adományoznak, amiért igazán hálásak vagyunk” – mondta őszintén a mozgalom vezetője.

Pethő Krisztián önkormányzati képviselő, az esemény házigazdája is segített összegyűjteni a plüssöket

Egész napos program előzte meg az adományozást

Délelőtt a Rotary District Clubjainak Szövetsége, a Magyar Stroke Társaság és az Országos Mentőszolgálat a Magyarországi Rotary Clubok szervezésében strokeprevenciós délelőttöt tartott.

A program célja a betegség megelőzése, a kialakult betegség esetén a tünetek felismerése, az ellátás megkezdésének mielőbbi elősegítése. A METRO Áruházak minden résztvevő ponthoz biztosították a frissítő ásványvizet, az almát és a banánt. A délelőtt folyamán befolyt támogatásokból a településhez legközelebb található strokeközpontot támogatják a résztvevők.

Kundlya Zsófia, az esemény háziasszonya, akinek pomponosai gondoskodtak az esemény hangulatáról

A nap végén kiderült, mennyi plüss és anyagi támogatás jött össze, de az látható volt egész nap, hogy hatalmas az érdeklődés az adományozásra.

Az eseményen Dunakeszi és Göd kézilabdacsapatai csaptak össze, sajnos gödi győzelemmel zárult a mérkőzés

A Magyarság Sportpályán a VSD izgalmas programokat szervezett. A kültéri kondiparkban szakképzett erőnléti edző tartott edzéseket, emellett ügyességi feladatokon, sorversenyeken vehettek részt, valamint lehetőség volt pingpongozni és dzsúdózni is.

A VSD Cheerleaders csapatai buzdították a résztvevőket és a csapatokat

Délután pedig a nap fő eseménye a “Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” elnevezésű jótékonysági program volt. Ahogy azt írtuk, az adományt az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom osztja majd ki.

Előző cikkA tánc összehozta a generációkat a Széchenyi iskolában
Következő cikkHatalmas volt az érdeklődés a III. Családi KRESZ-napon