Lezárások, homokzsákok ezrei, hordalék és felázott talaj – erről lehetett olvasni az elmúlt napokban az évtized árvízével kapcsolatban. Ahogy azt korábbi cikkünkben írtuk, nemcsak a gátépítés a kemény munka, a zsákok elhordása és a takarítás legalább ilyen kemény. Nézzük, hogy áll most ebben Dunakeszi.

A közlekedéssel kapcsolatban jó hír, hogy a Göd-Vác közötti 2-es út lezárását feloldották, valamint a horányi kompközlekedés is újra üzemel, ezzel remélhetőleg enyhül az M2 forgalma.

A Dunakeszi Közüzemi Kft. munkatársai és az önkéntesek elképesztő tempót diktálva tisztították meg a Duna-partot.

Több ezer homokzsák és óriási mennyiségi hordalék és sár elszállítását oldották meg igen rövid időn belül, az előírt fertőtlenítést is elvégezték a szakemberek.

Megkerestük Dióssi Csaba polgármestert, mint polgárvédelmi parancsnokot, értékelje a helyi operatív törzs munkáját.

“Először is hadd köszönjem meg a kollégáim és az önkéntesek munkáját mind a homokzsáktöltésben, mind a gátak építésében, de ugyanígy köszönöm minden más operatív és adminisztratív feladatok elvégzésében résztvevőknek. Jó hatásfokkal, precízen, szervezetten védekezett Dunakeszi. Van már összehasonlítási alapunk, a 2013-as árvíz rekordmagasságú volt, az akkori védekezés tapasztalatait most jól tudtuk hasznosítani. Higgadtabbak voltunk, csak annyira vettük igénybe az erőforrásokat, amennyire szükséges volt” – nyilatkozott a polgármester.

“Szeretném kiemelni azt a csaknem félezer önkéntest, akik közül többen még a felhívásunk közzététele előtt felkerestek bennünket. Rengeteg vállalkozó és szolgáltató is jelentkezett, járműveket, emberi erőforrást ajánlva a védekezéshez. Sokan voltak, akik a védekezőket látták el teával, szendvicsekkel, süteménnyel, innivalóval. Nagy biztonságérzetet adott, hogy ennyire számíthatunk a lakosságra, hiszen kicsit magasabb vízállás mellett nagyságrendekkel nagyobb védekezésre és több önkéntesre lett volna szükség. Büszke vagyok a dunakesziekre, mindig számíthatunk rájuk. Jó közösség vagyunk” – hangsúlyozta Dióssi Csaba.

Előző cikkMit csinál Vili, a drón Dunakeszin?
Következő cikkOlimpikonokkal találkozhat Dunakeszin