Augusztus 16-án elstartolt a II. Dunakeszi Borsétány a szabadstrandon. 7 kiváló bortermelő vonultatta fel jobbnál jobb borait a Duna-part mellett, ahol a nagy melegben erősen indokolt volt a folyadék pótlása. Pénteken a borok mellett több zenei fellépő járult hozzá a kellemes hangulathoz. 

Kundlya Zsófia, Dunakeszi lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízottja és Fejes Miklós műsorvezetők nyitották meg a kétnapos rendezvényt, akik az est várható programjait is bemutatták a borkóstolóknak. 

Idén a Lajvér Borház, a Feind Pincészet, a Bükki Borok, a Holdvölgy Birtok, a Sauska Pincészet, a villányi Lelovits Tamás és az egyetlen helyi termelő, a Guttmann Borház jobbnál jobb borait kóstolhatják meg a résztvevők.

Vili bácsi borait is megkóstolhatja


Guttmann Vilmos helyi borász bizakodóan nyilatkozott az idei termésről a műsorvezetőknek. Úgy véli, hogy idén is magas minőségű borokat tudnak előállítani, mivel kellően cukros és egészséges az idei szőlőtermés. A helyi bortermelő szerint sokan nem tudják, hogy Dunakeszi határában is van szőlőültetvény, amelyet pontosan 40 évvel ezelőtt telepítettek. A fajták közül a zalagyöngyét, a pölöskei muskotályost és a zweigelt szőlőt részesítették előnyben. Vilmos bácsi egyik slágerbora a zweigeltből készült rozé és a zöldveltelini lágy bor. 

Hajdú Roland a Bükki borvidék borait hozta el a borsétányra. A Tokaj és Eger között elterülő borvidék potenciális területe 17800 hektár, melyből napjainkban 800 hektáron terem még szőlő. Ezen a borvidéken a nagyobb érlelési potenciálú fehér fajták adják a legnagyobb minőséget (chardonnay, olasz rizling, furmint), melyekhez szépen nőnek fel a zenit, zengő és cserszegi fűszeres fajták. A kékszőlők vonatkozásában a kékfrankos, a zweigelt, a pinot noir, a cabernet franc tűnik a borvidék fő húzóerejének. A két műsorvezető Hajdú Rolandot az ökológiai borok készítéséről és annak szigorú szabályrendszeréről is kérdezték.  

Az est további részében Torzsa Gabi akusztik, Fűzi Gábor bárzongorista és DJ Andrew J. produkciói tették még kellemesebbé a borkóstolást. 

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a borfogyasztás feltétele a rendezvény egyedi boros- vagy fröccsös poharának megvásárlása.
Borospohár: 1.500,- Ft/db, Dunakeszi Kártyával és Dunakeszi Társkártyával 1.000,-Ft/db
Fröccsös pohár: 2.500 Ft/db, Dunakeszi Kártyával és Dunakeszi Társkártyával 2.000 Ft/db 

17-én, szombaton érdemes már délelőtt kilátogatni a gyermekes családoknak, hiszen 11 órától Gubás Gabi és a Szeleburdi Mesezenekar lép fel a borsétány színpadán.

Előző cikkKözel 40 fokban tornázták végig az órát Szentgyörgyi Rómeóval
Következő cikkMegkóstoltuk az ország tortáját