Több mint 46 milliárd forintot szánnak a dunakeszi diáknegyed megépítésére – ez derül ki az új Magyar Közlönyből. Mivel a pénz odaítéléséről megjelent a dokumentum, lényegében biztosnak mondható a beruházás megvalósulása.

Megjelent a Magyar közlönyben az a határozat, amely rendelkezik a dunakeszi duplagimnázium megépítéséről, pontosabban arról, hogy mekkora összeget kell biztosítani a kivitelezésére. Irgalmatlanul magas összegről van szó.

A határozat rendelkezik arról, hogy mely szervekhez kerülnek majd a vagyonelemek. A gimnázium esetében a tankerületi központhoz, a szakgimnáziumnál pedig a Váci Szakképzési Centrumhoz.

Fontos, hogy az önkormányzat a kormánytól kap egy támogatói okiratot, azaz erre hivatkozva felléphet a beruházás megvalósítása érdekében.

Az is kiolvasható a hivatalnoki nyelvezetből, hogy már idén is folyósítanak pénzt az építkezésre, erről a 4-es és az 5-ös pont szól, azaz évről évre, ütemezve tervezik a kifizetéseket.

A határozat érdekessége, hogy 300 millió forintot biztosítanak a “lakosság tájékoztatására” is. Ebben a részben külön nevesítik az önkormányzatot.

Előző cikkEgyházi kvíz: tudja, hogyan írjuk helyesen a Bibliából ismert kifejezéseket?
Következő cikkMár megkedvelhette a MÁV új jegykiadó-automatáit és még mindig nincs vége