Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Fél 9-re elfojtották a lángokat, de előtte betegeket is kellett menteni. Közben kiderült, hogy egy ember meghalt, a tűz a detoxikáló szintjén keletkezett. Több embert másik kórházba kellett vinni.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a XI. kerületi kórházhoz, ahol megkezdték az oltást és az életmentést – írták. Fél 9 magasságában már azt közölték, hogy a lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak fel.

A tüzet a fővárosi hivatásos tűzoltók “egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd megkezdték a kórház átvizsgálását és átszellőztetését”. A munkálatok idejére kiürítik az épületet.

Az Index azt írja, hogy az A épület földszintjén csaptak fel a lángok és a tűzoltók a legmagasabb készültséggel vonultak ki.

MTI/Mihádák Zoltán

Az MTI egy órával az első híradások után azt jelentette, hogy

egy ember életét vesztette a tűz következtében.

Összesen 56 beteget kellett áthelyezni a tűz által érintett épületből. Az is kiderült, hogy az épület földszintjén egy detoxikáló helyiségben kezdődött a tűz.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője később pontosított: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt életét vesztette. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Később arról írtak, hogy az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba kihozott betegeket megvédjék a hidegtől. A betegekért az oltás és a mentés ideje alatt folyamatosan érkeztek a mentőautók. Voltak, akiket más kórházba kellett szállítani.

A tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

2021-ben hasonló baj történt az óbudai Szent Margit kórházban, akkor egy ideiglenesen kovid betegeket ápolására kialakított kórterem gyulladt ki és egy ember meghalt. Az áldozat szobatársa éjjel rágyújtott a kétszemélyes kórteremben és begyulladt a falból érkező oxigén.

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán

Előző cikkHogy ment a felvételi, állítólag a magyar könnyű volt, de a matek fejvakarósra sikeredett
Következő cikkNeontáncosok, csinos hölgyek, diszkrét urak, és persze politikusok a dunakeszi vállalkozók bálján