Összesen 20 millió forintból épül meg az a vízitúra megállóhely, amely szervesen illeszkedik a Magyar Kajak-kenu Szövetség Bejárható Magyarország Programjába. A dunakeszi állomás fejlesztését a dunakeszi képviselők is megszavazták.

DSC_0912

A megállóhelyet a városi vízisporttelepen alakítják ki. Ezt használja most a Dunakeszi Diák és Szabadidő Kajak Club is. A fejlesztés tereprendezést, illemhely kialakítását és eszközbeszerzést tartalmaz. Az önkormányzat ezt támogatja 10 millió forinttal. A másik 10 milliót a kajak-kenu szövetség biztosítja.

A fejlesztés részleteit egyébként az MKKSZ és a DDSZKC közösen határozta meg, azonban a tervezőket és kivitelezőt az önkormányzat jelöli ki. A beruházást egy konzorcium keretén belül valósítják meg.

Ez a fejlesztés annyira fontos a magyar kajaksportnak, hogy csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak róla. A meghívó szerint Az Európai Uniós forrásokat felhasználó Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból (VEKOP) az MKKSZ a fejlesztések első körének megvalósítására 800 millió forint lehívására lát lehetőséget annak a projektnek a finanszírozására, amely tartalmazza a Duna közép-magyarországi szakaszán 16 vízitúra-megállóhely fejlesztését.

 

Előző cikkVeterán autók gyűlnek össze Dunakeszin
Következő cikkSzívesen tennék a városért – interjú Szebeni Istvánnal