700 000 forint gyűlt össze a COVID-árvák támogatására Dunakeszin. A városunkban nincsenek ilyen gyerekek, így az összeget a köztársasági elnök erre létrehozott alapítványának utalják át.

Sipos Dávid alpolgármester köszöntőjével kezdődött a COCID-árvákat támogató jótékonysági rendezvény a Szent Imre-templomban. Eljött az olimpiai bajnok Balczó András és az olimpikon felesége, Császár Mónika is.

Róluk tudni kell, hogy 12 gyereket neveltek fel. Az öttusalegenda arról beszélt, hogy

Magyarország vizsgázik emberségből, az árva gyerekeket nem csak etetni, szeretni is kell.

Az esemény egyik szervezője Skripeczky István elmondta, hogy a Dunakeszi Civilek Baráti Köre már nagyon régóta foglalkozik iskolák, nehéz körülmények között élő családok támogatásával, most pedig a COVID-árvák ügyét karolta fel. A városunkban nem tudnak ilyen gyerekekről, ezért Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által létrehozott Regőczi István Alapítvány számára gyűjtöttek. Ezen a szervezeten keresztül támogatják azt a mintegy 800 gyereket, akik elvesztették a szüleiket.

Szent Imre templom

Dunakeszin 600 ezer forint jött össze, és ehhez jött még 100 000 forint, amit az önkormányzat ajánlott fel, nem véletlenül volt Dióssi Csaba a fővédnök.

Az ünnepi előadás programjában Arany Éva, Guttmann Vilmos, László Andrea, S. Zádor Éva és Zádor Dénes lépett fel.

Előző cikkMától a legtöbb helyen nem kell maszk, de szavazzon, Ön is eldobja?
Következő cikkA strandnál is virágosítottak a héten