Hét migráns vesztette életét abban a balesetben, amelyik hétfőn éjszaka történt Mórahalomnál. Négyen megsérültek, köztük a sofőr is – írja a rendőrség honlapja.

A baleset éjfélkor történt Mórahalom belterületén. Egy szerb egyterű jármű sofőrjét a rendőrök igazoltatni próbálták, ám a férfi nagy sebességgel megpróbálta elhagyni a helyszínt.

A jármű ekkor egy háznak csapódott, és felborult. Az autóban a sofőr mellett 10 migráns utazott. A balesetben a sofőrrel együtt négyen megsérültek, a többiek a helyszínen meghaltak.

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél.

Az autó egy virágbolt bejáratának csapódott, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Hat éve 71 ember fulladt meg egy magyar kamionban. Három órán Magyarországon haladt az a kamion 2015-ben, amelynek rakterében 71 szír fulladt meg. Köztük volt 4 gyerek is. A járművet a sofőrje az A1-es osztrák autópálya mellett hagyta. A embercsempészbanda tagjait, 11 embert, 2019-ben ítélték el, ketten valódi életfogytiglant kaptak.

Előző cikkDunakeszi fociedző irányítja a Fradit, miután távozik az osztrák tréner
Következő cikkHasznosul az okmányiroda épülete, új múzeum nyílik Dunakeszin