A Dunakeszi Programiroda és az Otthon Segítünk Alapítvány közösen rendezte meg a Nyáresti mesék programsorozat első eseményét a katonadombi játszótéren. Ahogy azt már írtuk, június 23-ig még 4 alkalommal találkozhatnak a szülők és a gyerekek a kiváló mesemondókkal és meséikkel.

Az öt állomásból álló rendezvénysorozat tegnap délután a katonadombi játszótéren vette kezdetét. Szülők és gyerekek lelkes csapata ülte körbe az Otthon Segítünk Alapítvány mesemondóját, hogy elvarázsolódjanak a mese ereje által.

Vadászi Tiborné Krisztina, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy távolabbi céljuk, hogy a programsorozat hagyománnyá nője ki magát a városban. A tavaly előtti kezdeményezés egy évvel ezelőtt elmaradt a pandémia miatt, de a szülők érdeklődése és igénye ismét életre keltette a Nyáresti mesék programot, ahol szabadban lehetnek a szülők a gyerekekkel mesehallgatás közben.

Az Otthon Segítünk Alapítvány nem titkolt célja az is, hogy a dunakesziek jobban megismerjék az alapítvány működését, hiszen a meseolvasás csak járulékos tevékenységük. Az alapítvány fő tevékenysége önkénteseik segítségnyújtása családoknak, oly módon, hogy segítik a szülők munkáját a háztartásban, illetve a gyerekek gondozásában. Az alapítvány segítő szakember tanácsadását is biztosítja a mesehallgatások közben vagy után, ha ezt kérik a szülők.

Az eseményen Csoma Attila, a művelődési ház igazgatója, önkormányzati képviselő portálunknak hangsúlyozta, hogy a város nagy gondot fordít a játszóterek szinten tartására, színvonalának növelésére. A képviselő az önkormányzat ajándékaként osztotta ki a gyermekeknek a város csokiját, a Dunakeszi szeletet.  A program június 16-án folytatódik a Toldi utcai játszótéren 17 órakor.

Előző cikkÚjraindul a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program
Következő cikkInformáció a városi nyári táborról