350 ezer forint bírságok szabott ki a választási bizottság a Momentumra, mert a párt a városháza falára helyezett ki választási plakátot. Ezt a törvény tiltja.

Kifejezetten provokatív céllal tettek ki választási anyagot a dunakeszi városháza falára momentumos aktivisták és Kohut Ákos képviselő-jelölt – legalábbis ez szerepel a választási bizottság határozatában, amellyel 350 ezer forintra bírságolták a Momentumot. A választási eljárásról szóló törvény ugyanis úgy szól, hogy “Egyes középületeken vagy a közterület meghatározott részén plakát, illetve óriásplakát elhelyezését a helyi önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat műemlékvédelmi, környezetvédelmi okból rendeletben megtilthatja. Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni tilos“.

A határozat a további jogsértéstől is eltiltja a pártot. A 6 bizottsági tagból volt, aki nem szabott volna ki bírságot, és volt olyan is, aki az 1 milliós büntetés mellett érvelt. Az esetet tovább árnyalja, hogy a párt aktivistái az egyik legnagyobb hírportált is a helyszínre hívták.