Próbálták már a korfballt és a korcsolyát keresztezni? Nem? Semmi gond, ilyenre még senki sem vállalkozott. Kivéve Dunakeszin egy elszánt sportszakember, Nagy Bandor. Vezetésével megalkották ennek a furcsa hibridsportágnak a szabályait és a napokban tornát rendeztek amelyen a DIGI Sport stábja is ott volt.

A lépésszabály helyett csúszásszabály van, nem lehet 3 mp-nél többet csúszni labdával a kézben, illetve ugyanerre szolgál az, hogy amikor nálad van a laszti, nem hajthatod magad előre. Még csúszol 3 mp-et, de akkor vagy dobsz, vagy passzolsz – magyarázza a Reggeli Start riportjában Nagy Bandor az új szabályokat. A fiatalok pedig lelkesek az új sportágat űzve.

Nagyon sokat estem és egész végig azt gondoltam, hogy nem fog nekem ez menni, de most már jól fékezek és jól megyek hátrafelé is – magyarázza az egyik fiatal, a másik pedig arról beszél, hogy ez a játék még jobban fejleszti a csapatjátékot.

A riportban megszólalt Seltenreich József sporttanácsnok is, aki szerint ez a sportági innováció is bebizonyította, hogy Dunakeszi immár a korfball fővárosa.

Előző cikkAz ügyeletes gyógyszertárak februárban
Következő cikkJárda az óvodások kedvéért