1500 emberre számítanak a FutaKeszi szervezői szombaton. Két és fél kilométeren futhatnak az igazi amatőrök, de lesz két, chippel mért komolyabb táv is. Villáminterjú Seltenreich József főszervezővel.

A 2017-es verseny felvétele.

Hány futóra számítanak az idén?

1500 körüli résztvevőre számítunk.

Indulnak majd profik, mondjuk a 10 km-en?

Tavaly is indultak, s számítunk rá, hogy idén is több profi kezdi meg itt futószezont.

Milyen díjak lesznek?

A meghirdetett korosztályok és nemek szerint az első 3 helyezett kap kisebb értékű díjat is az érem mellé.

Kapnak a versenyzők frissítőt?

A versenyzők számára gondoskodunk teáról, vízről, izotóniás italról, minden futó smile palacsintát is kap. A kutyussal futóknál a kutya is kap valami jutifalatot.

Milyen terepen futnak majd, magyarán milyen cipőben érdemes érkezni?

A repülőtér füves talajának megfelelő cipőt érdemes hozni.

Politikusi beszédek lesznek, a kampány miatt kérdezzük?

Köszöntőt szokott mondani a rendezvény állandó résztvevője és egyben versenyzője Tuzson Bence és Dióssi Csaba is, s az eredményhirdetésen is részt vesznek, díjakat adnak majd át.

Az 5 és 10 km-en chipet kapnak az időméréshez a futók. Hová kell tenni, hogyan kell visszaadni, kell ezért letéti díjat fizetni?

A chipet a futók a nevezéskor, a rajtszám átvételekor kapják meg. Lesznek segítők, akik mindent elmondanak ezzel kapcsolatban. Letéti díj nincs.

www.futakeszi.hu oldalon minden fontos információ és szabályzat megtalálható, az előnevezés is itt zajlik. Ez utóbbi azért célszerű, mert automatikusan egy emlékérmet kap mindenki, aki előnevez s eljön a versenyre.