60 ország 378 versenyzője teljesítette az idei Rotax Max Challenge Grand Finals-t Bahreinben. Köztük volt a dunakeszi Nógrádi Nimród is, aki az egyik legjobb magyar helyezést elérve a 21. helyen végzett kategóriájában – számolt a be a Magyar Gokart Szövetség közösségi oldala.

A 11 éves Dunakeszin élő fiatal a Micromax kategóriában versenyzett, amelynek döntőjében 35-en futottak. Nógrádi Nimród 21. helyen végzett, de a közösségi oldala szerint ez részben csalódás számára. Hét edzést ugyanis megnyert, de akkor, számukra érthetetlen módon, egy kulcsfontosságú alkatrészt ki kellett cseréljenek a szervezők döntése alapján. Azt nem értik, hogy az addig megfelelő, és többször ellenőrzött kipufogót miért minősítették szabálytalannak.

A közösségi médiában számoltak be az esetről. Azt tudni kell, hogy mindenki helyben kapott, bérgokartokkal versenyezhetett.

Az első 7 szabadedzésen végig az első hegyen állt Nógrádi Nimród. Innentől kezdődött a kálváriája, amelyet így írt le: “Jöttek az ellenőrzések szabadedzésről szabadedzésre, minden ok, minden szabályos. A Rotax (versenyszervezők) minden alkalommal megvizsgálták a járművet és jónak találták“.

Állítólag ezek után, talán egy ismeretlen kis ország versenyzőjének túl jó szereplése okán, jöttek a gondok.

Lement a 7.szabadedzés. (pechemre megnyertem), kijövök és közli velem a Rotax, hogy időmérőre kipufogót kell cserélnem, mégsem jó az, ami még előtte jó volt a Rotax szerint egy órával. Mi van???? Aki ért hozzá, tudja mit jelent időmérőzni egy új kipufogóval. Szerettük volna megtudni mi történt akkor zárás után este, éjjel, reggel hatkor, (állítólag a reggel hat az igazi időpont), mert kb. ennyi időt mondtak, hogy mikor volt az ellenőrzés és több személyt a Rotaxtól megnevezve, hogy ki ellenőrizte. Nem kértünk sokat, csak annyit, hogy mutassák meg a kamera felvételét, de a Rotaxtól azt a választ kaptuk, hogy nem! Magyarul, nincs hozzá közünk, mit piszkáltak hozzá a gépünkhöz‘.

A bejegyzésben még arról ír, hogy “11 éves vagyok. Rengeteget tanultam már most a felnőtt emberek gonoszságaiból, megpróbálok ebből erőt gyűjteni. Egy valamit nem tudnak elvenni tőlem, a hét szabadedzésből mind a hétszer én voltam a leggyorsabb egy makulátlanul tiszta és szabályos technikával”.

A főverseny startja:

A Dunakeszin élő versenyző és csapata (ProKart) jövőre is folytatni akarja, és visszatérnek a pályára. A hivatalos eredményről egyébként a magyar szövetség is beszámolt.

Előző cikkÉtel, ital, fürdő – télen is kampányolnak
Következő cikkZajvédőfal az M2-es mellé, januárban fontos mérést végeznek el