A napokban kezdik el építeni azt az összekötő utat, amely észak felől tehermentesíti Dunakeszit. A régi 2-est köti majd össze az M2-es autóúttal. Várhatóan 2018-ban készül el – nyilatkozta a Postnak Tuzson Bence államtitkár.

Forrás: NIF
Forrás: NIF

Mikorra készülhet el a már sokat emlegetett északi összekötő út?

Azt remélem, hogy 2018-ban elkészül, de még nem tudom megmondani, hogy az év elejére meglesz vagy csak az év második felében lehet majd rajta autózni. Erről kormányhatározat is van.

Nem túl hosszú szakasz, mit tart ennyi ideig?

Két hidat is kell rá építeni. A vasút és az M2-es felett is muszáj építkezni. Ráadásul 2×2 sávos lesz, tehát van munka bőven vele.

Apropó M2-es, ez is elkészül a választásra?

Amit biztosan tudok mondani, hogy tavasszal itt is elkezdődik a munka. A fejlesztés nettó 32,9 milliárd forintba kerül majd. Mindenesetre két új csomópontot is kialakítanak Dunakeszi északi részén és Sződligetnél. Fótnál félcsomópont létesül Budapest irányába új fel- és lehajtóágak kiépítésével. Dunakeszi mellett az M2 autóúton jelenleg is meglévő komplex pihenő az új Dunakeszi északi csomóponttal kombinált pihenővé épül át.

Ha már közlekedés, mit lehet kezdeni a régi 2-es úttal, iszonyatosan kátyús?

Ha megépül az elkerülő út az sokat segít majd. Az út felújításáról most kezdünk egyeztetést a közútkezelővel, nem könnyű menet, itt alapvetően egy alapos karbantartási munkáról lehet szó.

Kemény volt eddig a tél, hogyan halad az új iskola építése a Repülőtéri úton?

Az időjárás valóban nem kedvezett és ezért csúszás van, de elkészül az iskola. Reményeim szerint szeptemberben ott kezdődhet a tanítás, de a nyáron okosabbak leszünk. Az azonban tény, hogy az új iskola fontos fejlődés Dunakeszi életében.

2017-ben mi várható, hiszen a gazdasági minisztérium rendkívül kedvezi államháztartási adatokat publikált januárra? Úgy tűnik mintha lenne pénz bőven.

Több dolog lehetséges. A Művészetek Háza a szívügyem. Sport területén a Magyarság pályán épül majd meg az új sportcsarnok, elkészülhet egy műugrómedence a Duna közelében, és az új iskolához is tartozik majd egy remek sportcsarnok.

Ha további kérdése van Tuzson Bencéhez, akkor az államtitkár csütörtökön 18 órától fórumot tart a Radnóti gimnáziumban. Vendége lesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A gazdasági folyamatokról számolnak be és utána várják a dunakesziek kérdéseit.

 

 

 

Előző cikkMeglehet az áruházi kasszatolvaj
Következő cikkAmíg egy ember is munka nélkül van – Varga Mihály Dunakeszin