Majd 2 milliárd forintból újul meg a Radnóti gimnázium. Új tetőt kap a hányattatott sorsú tornacsarnok is. Az energetikai felújítást az állam finanszírozza. Az önkormányzat részéről Szabó József és Szabó Zsolt “felügyeli” a kivitelezést. Szabó József körbevezette a Postot és megmutatta, hogy hol tart a munka.

Az 1990-ben épült gimnáziumban a kisebb javításokon és festéseken kívül nem sok minden történt az elmúlt 30 évben, így nagyon nagy változást jelent az iskola életében ez a megújulás – mondja az önkormányzati képviselő. Tavaly év november elején kezdődtek a munkálatok és a sors különös fintora, hogy a járvány segítette a munkálatokat, hiszen a diákok jelentős része otthonról tanult.

Radnóti Miklós Gimnázium

A nagyobb, látványos munkákon már túl vannak, megtörtént a külső hőszigetelés és festés, a külső nyílászárók cseréje. Jelenleg a konyha felújítása zajlik, itt csak a tanév végén tudtak kezdeni. Itt elvégzik a tetőszigetelést, új légtechnikát is kap a részleg, valamint a nyílászárókat is cserélik.

Jobbról Szabó József

Szabó József beavat az “energetikai felújítás” szakmai részleteibe is. Arról beszél, hogy a régi, nagyon rossz állapotban lévő és funkciójára már alkalmatlan nyílászárókat korszerű, három rétegűre cserélték, ami nem csak a hőszigetelés, a hangszigetelés szempontjából is fontos. Az épület külső hőszigetelése is a munkák része volt, hiszen e nélkül a drága gépek mit sem érnének. Még két éve is a gyerekek télen a fűtés ellenére kabátban tanultak az osztálytermekben.

Radnóti Miklós Gimnázium

Beletartozik az energetikai felújításba, hogy vadonatúj kazánokat kaptak és egyben a fűtési rendszer is megújul. A radiátorok maradtak, de a szabályozó szelepek újak.

Radnóti Miklós Gimnázium

Megújul a légtechnika, a sportcsarnokot mostantól nem csak fűteni, hűteni is tudják. Ami pedig még fontosabb, rendes tetőszigeteléssel látták el, azaz várhatóan megszűnik az “uszoda” a csarnokban.

A beruházás kb. 2 milliárd forintba kerül, amelyet az állam fizet.

Sétánk végén Szabó József még megmutatja a bejárat homlokzatát, és az ég felé nézve láthatók a napelemek is. A Radnóti arculata más lesz, tehát külsőleg is megváltozik ezen a nyáron.

Előző cikk9 dunakeszi Európa-bajnok!
Következő cikkGumit ment lopni egy férfi. Mi történt Dunakeszin, hogy nadrágszíjjal kellett megkötözni?