Kerékpár Regisztrációs Program indul Dunakeszin. Ennek egyik eleme, hogy Dunakeszi csatlakozik az országosan már működő BIKESAFE programhoz, amely keretében a kerékpár tulajdonos kerékpárját regisztráltatja e rendszerben. A lépésekről még határoznia kell a képviselőknek.

bicaj

A BIKESAFE program lényege, hogy a rendőrséggel együttműködve a kerékpár tulajdonos kerékpárját regisztráltatja a rendszerben. A regisztrációról egy regisztrációs kártyát kap, valamint egy regisztrációs matrica kerül a kerékpár meghatározott pontjára. A regisztráció után a kerékpár adatai egy központi adatbázisba kerülnek. A két szintű biztonsági rendszer második eleme egy kiegészítő UV védelem alkalmazása a regisztrált kerékpárokon. Ennek keretében a kerékpár regisztrációja során UV festékkel “DUNAKESZI” felirat és egy meghatározott sorozatszám kerülhet a kerékpár több pontjára.

 

A javaslat szerint a kerékpárok regisztrációja – a szükséges megállapodások megkötése és a szükséges anyagok beszerzését követően – a Dunakeszi Rendőrkapitányságon előzetesen egyeztetett időpontban kerülne sor. A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványt a város honlapjáról lehet majd letölteni.

A BIKESAFE programról itt olvashat részleteket. A honlapjuk tájékoztatása szerint egy évre 900 Ft a regisztrációs díj.

 

Előző cikkÁroné az 500. babacsomag
Következő cikkDunakeszin él a jövő Talmácsi Gábora?