Dunakeszin 15 ember van házi karanténban a járvány miatt, de volt már olyan, aki kijöhetett. Magyarországon 300 az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 286 magyar állampolgár. 34-en pedig már meggyógyultak. Dunakesziről állítólag egy idősebb embert kórházban ápolnak ezzel a kórral.

A koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténban lévő táncos gyakorol budapesti otthonában 2020. március 27-én.
MTI/Balogh Zoltán

A kormány tájékoztatása szerint eddig a betegségbe tízen haltak bele. Kórházi karanténban százan vannak, a mintavételek száma 9275. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A kormány kijárási korlátozást jelentett be, ennek legfőbb pontja, hogy a 65 év felettiek csak 9-12 óra között mehetnek vásárolni, másik pedig ebben az időszakban nem léphetnek be az üzletekbe.

A kormányzati honlapon figyelmeztetnek a maszk viselésének szabályaira is. Mint írták: a maszk fel- és levételekor alaposan kezet kell mosni szappannal, a szájmaszkot pedig viselése közben kívülről nem szabad megfogni, nem szabad hozzá, vagy az archoz, szemhez, orrhoz, szájhoz nyúlni, mert  – mint írták – a vírus gyakran pont a szennyezett kézről kerül legtöbbször a nyálkahártyára. A szájmaszkot használata után azonnal ki kell dobni a szeméttárolóba.

Előző cikkAz OTP-t is elérte a járvány elleni védekezés
Következő cikkFigyeljen a parkolásra a Barátság utca 20-nál