Teljesen más stílusú csapat az izlandi, mint az osztrák. Annyira nem fekszik nekünk – mondta Máté Csaba, a Fradi másodedzője. A szakember lesz szombaton a dunakeszi szurkolói sátor vendége. A magyar válogatott Izlanddal játszik 18 órától az Európa-bajnokságon.

kép5
Gólöröm a szurkolói sátorban az osztrákok ellen

A párharcokban kemények, kellemetlen ellenfél az izlandi gárda. Ráadásul hatalmas alázattal játszanak – sorolta a várható nehézségeket a szombati mérkőzés előtt Máté Csaba. A Fradi másodedzője szerint Izlandnak kevés a döntetlen, ami amúgy a magyaroknak jó volna, így kiélezett fizikális küzdelem lesz.

A fradi.hu felvétele
Máté Csaba – A fradi.hu felvétele

Fontos lesz, hogy a magyar játékosok ne “örüljenek bele” a keddi osztrákok elleni 2-0-ás sikerbe. Ráadásul felkerült a vállukra az esélyesség terhe is, ami szokatlan az eddig kevés sikerhez szokott magyaroknak. Ezt kezelni, és motiválni a srácokat a szakmai stáb legfőbb feladata.

Gera Zoli még ezt a meccset biztosan bírja majd

– vélte a Dunakeszin élő szakember. Ha minden jól alakul, akkor a portugálok ellen pihenhet majd a 37 éves Fradi-középpályás.

A Post megkérdezte, hogy Szalai kezdő lesz-e?

Ha egészséges, akkor biztosan – jött a szakértői válasz. Sőt, az sem kizárt, hogy a csatár ezen az Európa-bajnokságon kapaszkodhat vissza a kontinens élvonalába. Ehhez persze az kell, hogy Izland ellen sikeres legyen az országban kedden eufóriát kiváltó magyar válogatott.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=G_XXRdrOVcU[/youtube]

Előző cikkDunakeszi tanulók “Életjelek” nyomában a Duna-parton
Következő cikkA példaadás a kulcs – kitüntették Horváthné Szentléleki Katalin igazgatónőt