Kerekes Dóra, a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője volt a főszereplője a június 14-i könyvbemutatónak a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban. Dórát eddig elsősorban a Dunakeszi Monográfia vagy a dunakeszi mesekönyvek színvonalas szerkesztői munkáiról ismerhettük, azonban meglepetésünkre most egy romantikus fantasy regénnyel rukkolt elő.

Teltházas közönség fogadta Kerekes Dórát, aki regényírói szerepkörben válaszolt Babják Annamária, mint a könyvbemutató moderátora, és a jelenlevők kérdéseire. A regény a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg, amelynek vezetője, Farkas Csaba a könyvbemutatón vendégként vett részt. A könyvkiadó vezetője a bemutatón elmondta a közönségnek, hogy kiadója azért karolta fel Kerekes Dóra fantasy regényét, mert fontosnak tartják, hogy minél színvonalasabb könyvvel szólítsák meg az ifjúságot. A Sárkányharcosok című romantikus fantasy regény az a műfaj, ami könnyen felkelti a fiatalok érdeklődését, és a történet olyan tanulságokkal végződik, mint a legjobb magyar népmesék közül bármelyik. Farkas Csaba humorosan megjegyezte, hogy a könyvet tesztelő előolvasók kritikaként csak azt fogalmazták meg, hogy az 584. oldalon véget ért a történet.

Kerekes Dóra a beszélgetésen elmesélte, hogy már kamaszkora óta írogat történeteket, azonban csak most jutott el odáig, hogy azt a nagy közönség elé tárja. A könyv írásához még 2012-ben, kislánya születése előtt kezdett hozzá, majd félre is tette a gyermeke születése után. Az utóbbi három évben tudott maximálisan a regény írására koncentrálni és befejezni azt. A történet egy képzeletbeli világban játszódik, és olyan, mindannyiunkat érintő kérdéseket feszeget, mint az emberi kapcsolatok, barátságok, szerelmek, anya-lánya, apa-fia viszonyok. A könyvbemutatón megtudtuk az írónőtől, hogy könyvének nem egyetlen főszereplője van, hanem sok főszereplős mű, amelyben az olvasók könnyen megtalálhatják azt a szereplőt, akivel aktuális élethelyzetükből fakadóan azonosulni tudnak. A könyvet a 14 + korosztálynak ajánlja: kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt. A történet a Világ végén is túl nevű faluban játszódik, amiről az emberek nem hiszik el, hogy létezik. Az olvasók 584 oldalon keresztül követhetik a karakterek jellemfejlődését és a happy enddel végződő izgalmas sztori történetét.

Kerekes Dóra jövőbeli terveiről is beszélt. Elárulta, hogy várhatóan november végén jelenik meg a következő alkotása, amelyben sajátos humorral átszőtt abszurd novellák szerepelnek majd. A dunakeszi írónő nem sokat pihen, hiszen már a következő könyvét tervezgeti, ami történelmi kalandregény lesz. Ebben egy híres kém életét dolgozza majd fel, aki a XVII. század végi Konstantinápolyban élt.  

Várjuk az írónő következő alkotásait, a most megjelent Sárkányharcosok című fantasy regényt pedig jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

A könyv megvásárolható a helytörténeti gyűjteményben, a kiadónál és több online könyvesboltban.

Előző cikkInformáció a városi nyári táborról
Következő cikkMinden csepp számít – véradási lehetőség Dunakeszin