Dunakeszi határain belül csak meghatározott időben lehet avart és más kerti növényi hulladékot égetni. Tavasszal március 1-től május 15-ig szerdánként és szombatonként. Máskor nem! Fát kivágni sem lehet bármikor és bárhogyan.

Avar- és kerti hulladék égetése közterületen, illetve a Barátság út, Fő út, Fillér utca és a Kiserdő utca által körülhatárolt területen tilos – ez az egyik legfontosabb intelem a kerti hulladék elégetésére Dunakeszin. A másik, hogy tavasszal csak

március 1-től május 15-ig szerdánként és szombatonként lehet füstölni a kertben.

Vasárnap és ünnepnapokon az égetés tehát szigorúan tilos, abban az esetben is, ha az ünnepnap szerdai napra esik. A kerti hulladék kizárólag szélcsendes időben, személyes felügyelet mellett, a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával égethető el.

Az égetendő avart és a kerti hulladékot előzetesen ki kell szárítani és az eltüzelése is csak folyamatosan, kis adagokban történhet. Nagy mennyiségű nedves kerti hulladékot tilos elégetni! Továbbá az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, gyógyszermaradványt, vagy egyéb veszélyes hulladékot.

A rendeletben megállapított szabályokba ütköző magatartások elkövetőivel szemben 5.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság, illetve 5. 000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

A köz-és magánterületen található fás szárú növény (fa, cserje) kivágására jegyzői engedély szükséges.

A kérelem formanyomtatványon nyújtható be, itt elérhető, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vagy postai úton.

A kérelemnek tartalmaznia kell:

  • Kérelmező neve, címe, elérhetősége
  • Az érintett fás szárú növény pontos elhelyezkedése
  • A kivágás indoka
  • A kivágandó fa darabszáma, fajtája, törzsátmérője (a földtől számított 1 m magasságban)
  • A kivágás kivitelezésének leírása

A kivágandó fás szárú növény pótlásáról a kivágást követő 1 éven belül szükséges gondoskodni.

Előző cikkRiválist győzött le a Dunakeszi
Következő cikkÚjabb térkép a 3-as metró meghosszabbításáról