Sajnos ismét kezd elterjedni ez a fajta csalás, ennek érdekében próbál meg hatóságunk minél több helyen preventív módszerekkel fellépni – írja közleményében a rendőrség. Az olyan esetekről van szó amelyekben bűnözők a rokon balesetére hivatkozva pénz próbálnak kicsalni a főleg idősebb áldozatoktól.

Legtöbbször közlekedési balesetkor keletkező kárra vagy sérülésre hivatkoznak azok a csalók, akik mind többször próbálkoznak idősebb embereknél. Annyira gyakoriak ezek az esetek, hogy a rendőrség már megelőző, felvilágosító kampányba kezdett. Közleményükben azt javasolják, ha ilyen hívást kap valaki, akkor azonnal keresse a hírbe hozott rokont és kizárólag akkor lépjenek, ha őt elérve megbizonyosodnak arról, hogy tényleg történt valamilyen baj. A tapasztalatok szerint ugyanis az ilyen esetek döntő többsége kamu és a telefonálók csak pénzt akarnak kicsikarni.

A tapasztalatok szerint arra is lehet számítani, hogy a telefont egy rendőrként bemutatkozó személy veszi át, aki megerősíti az előtte elhangzottakat.

Dunakeszin is történtek ilyen esetek. A február utolsó hetében például két ilyen csalási kísérlet történt, legalábbis ez áll a rendőrségi hivatalos tájékoztatóban amelyről már korábban beszámoltunk.

A rendőrség azt kéri, hogy minden esetben szóljanak, mert csak így foghatók el, az amúgy óvatos csalók.

Előző cikkBeöltözni ér, az alkotás öröme mindennél fontosabb – interjú Farkas-Mezei Zsófiával
Következő cikkBabaetető előkével is kedveskedik Dunakeszi az újszülötteknek