Dunakeszi lánynak is szurkolhatnak azok, akik szeretik a  kajak-kenut.  A hétvégi Európa-bajnokságon két számban is indul a városban élő Lucz Dóra. Azt mondja, érmet szeretne nyerni a kajak 200 méteres sprintszámában. A magyar válogatott szerdán indult el Plovdivba.

Fotó: MKKSZ

Egy dobogó összejöhet, de nagyon komoly ellenfeleim lesznek – latolgatta az esélyeket a Postnak Lucz Dóra. A Dunakeszin élő kajakozó szerint egy svéd és egy lengyel lánytól kell leginkább tartani. Az utóbbi az olimpián ezüstérmes volt. A 200 méter azonban nagyon rövid táv, itt bármi megtörténhet, egy rossz rajtot például aligha lehet korrigálni. Mindazonáltal bizakodó.

A kajak négyesben is hajóba ül. Itt 500 méter lesz a táv, ahogy fogalmazott: egyszer mentünk együtt, akkor jól haladt a hajó. Azt már mi tesszük hozzá, hogy itt is jó volna érmet nyerni. Erőt adhat az is, hogy szülei is elkísérik. Az UTE versenyzőjét feldobja, ha a családja vele van.

Az Európa-bajnokság után sincs azonban leállás Dóra számára, sőt, ekkor kezdi a felkészülést az augusztus végi világbajnokságra.

Ott 200 méteren indul majd. Oda viszont már teljes családja elkíséri, azaz ott lesznek a szintén komoly kajakos eredményekkel rendelkező testvérei is. Egyikőjük, Noémi nem mellesleg június végén az U23-as kajak-kenu Eb-n lett csapatban második.

A távlati cél persze a 2020-as tokiói olimpia, de addig még sok világversenyen tud bizonyítani Dunakeszi talán legcsinosabb élsportolója.

 

Előző cikkDunakeszi férfi a NAV szégyenlistáján
Következő cikkMinden kudarcért kárpótol egy gyermeki mosoly – Madárné, Kondacs Mária