2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére – mondta Tuzson Bence az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere pedig arról beszélt, hogy az M2-es bővítése jótékony hatással lesz Dunakeszi közlekedésére.

Megfelelő közlekedési infrastruktúra a családokat is támogatja, hiszen a jobb közlekedés, jobb életkörülményeket is jelent. Majd az út után arról is szólt, hogy ott, ahol 1846-ban elindult az első vonat Vácra, és itt fog nemsokára először közlekedni a nagyteljesítményű emeletes motorvonat jár majd – mondta Tuzson Bence, aki a térség országgyűlési képviselője.

NIF felvétele

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere szerint csökkenni fog a régi 2-es út forgalma. Ez pedig rendkívül fontos a város számára.

A polgármester úgy látja, lesz pár nehéz hónap Dunakeszin az építkezés miatt, de sikernek tekinti, hogy a tárgyalások után várhatóan 8 hónapnál kevesebb ideig tart majd a várost érintő korlátozás a 2019 végéig húzódó beruházásban.

Azt reméli, hogy jövő év márciusától csak a nyár végéig lesz 2×1 sávos az átépítés alatt lévő M2-es az M0-ás és a Dunakeszi lehajtó között.

Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára beszédében arra tért ki, hogy Pest megyében 24 útszakasz rendbetétele várható, összesen 42 kilométeren, 6,4 milliárd forintból.

 

Előző cikkDunakeszi bájos piaca formabontó módon működik
Következő cikkFél napig minden szép volt