1199 gyerek kapott olyan oltást 2016-ban, amelyet az önkormányzat támogatott. Mivel keretösszegről van szó, ezért összesen 1300 vakcinát adtak be, azaz volt olyan, aki kettőt is megkaphatott a városháza által biztosított gyerekenként 15000 forintos összegből.
oltas nagy-ths
A legnépszerűbb a bárányhimlő elleni oltás volt – derül ki a polgármesteri hivatalnak a Posthoz eljuttatott adataiból. Támogatott védőoltást 2016 január elseje óta lehet igényelni. Mindenkinek 15000 forint jár, így ebből akár több oltás is kifizethető.

A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, a védőoltás beadása után, 30 napon belül a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatához Dunakeszi, Fő út 25. szám alatt.

Telefonon információ kérhető a 0627542800-as számon.

A kérelemhez mellékelni kell a beadott védőoltásról szóló helyi házi gyermekorvos igazolását és az oltóanyag megvásárlását igazoló gyógyszertári bizonylatot. A házi gyermekorvos igazolása az oltási könyv bemutatásával is helyettesíthető.

Nyáron az ellenzék azt szorgalmazta, hogy azoknak a gyerekeknek a szülei is automatikusan megkapják ez említett 15000 forintos összeget, akiknek a házi orvosa nem Dunakeszin praktizál.  Az önkormányzat álláspontja szerint itt a felelős gazdálkodás miatt mindig egyedi döntést hoznak, azaz ellenőrzik az igény jogosultságát. Az ellenzék azt is sürgette, hogy mondják meg, mennyi pénzt fordítottak a gyerekek védőoltására. A Postnak féléves adatai vannak, nyárig 5,38 millió forintot közpénzt költöttek a dunakeszi gyerekek ilyen jellegű védelmére.

Előző cikkTömegsport felsőfokon, így mozgott 2017 percen át Dunakeszi
Következő cikkNyulat mentettek a rendőrök